Saturday, March 26, 2011

--> iNews: Kantoi Buat 'PROJEK' di KB Mall

as-salam

Bunga ni tak layu lagi

Beberapa hari lepas, kawan aku tunjuk video satu pasangan yang kantoi nak buat projek juta-juta di KB Mall. Adoyai...then someone caught them and they filmed it. Kesian aku tengok budak-budak yang dah kantoi tu. Muda lagi...baru umur 18. Si lelaki, he's good looking (please be grateful with the gift), si perempuan, good looking as well, lengkap bertudung, berbaju t-shirt muslimah yang labuh tu malangnya tidak berseluar. What were they thinking?!

Aibkan orang?

Timbul isu aib. Kawan aku cakap "They shouldn't spread the video via internet. We know how fast the news  can be transmitted". Aku amat setuju! But when I look at the bright side, the act done by the recorders was right. The culprit deserve that kind of treatment. Bagi pengajaran kepada semua budak-budak muda di luar sana. Kan?

Hukum akhirat dan tangisan ibu bapa

Maybe these teenagers think about the pleasure they'll get while doing sex but how about the pleasure for akhirat? Diorang tak nak? Tak terfikir? Kalau la ayah dan ibu diorang tengok video tu, aku pasti diorang akan menangis tak terhinnga. People around will question about the upbringing and how would the parents react? This is so pathetic.  

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

25 Gossips/Comments:

Miss Zati (^___^) Best Blogger Tips said...

huhu.. sygnyer.. muke lawa2.. pe'el suda terok.. huhu..

kuwe Best Blogger Tips said...

good call...teenagers nowadays just ikut nafsu je..x fikir for the future..astagfirullah

Anonymous Best Blogger Tips said...

whoah!!! kelantan tuh...PERLU KE KAU BGTAU BNDE TU KAT KLANTAN?? wtf...kat tempat lain berlambak-lambak lagi yg jd benda camtu..or kau sepatutnya x perlu mention pn tempat kat mane..

Jejentik Best Blogger Tips said...

budak2 muda sekarang ni suka sangat ikut cara hidup negara barat. Konon-kononnya nak jadi open minded and uptodate...Ceh

Madre Amor Best Blogger Tips said...

ingat2lah wahai semua anak2...jgn kamu hampiri zina termasuk "zina mata, telinga etc".
btw ummi sangat suka tengok bunga alamanda Ijai tu,nampak segar tapi syg tak berbau..hehe

Nurul Syuhada Bt Hasri Best Blogger Tips said...

spread the vid ade pro n contra...urm..xsetuju laa.sebab people2 yg tgk pon gelak2 and say pdn muka je..xbg kesedaran pon...tgk aurat lagi kan..sedih dgn prgai yg buat tu...tapi lagi sedih bagi sape yg menyalahgunakan vid sebegitu..kalau xkasihankan mereka..kesian laa kat their parent and siblings...

video tu bg kat polis laa..buat bukti..xpon serah kat jabatan agama islam...jgn laa upload kat fb @ u tube...

Azham Vosovic Best Blogger Tips said...

Datang tengok blogger iGossip ni... da rehat ker?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Miss Zati (^___^):
kan? sekadar berkongsi...harap2 diorg sedar lps ni

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

kuwe:
Thats the thing. They do without any further thinking.

Miss Zati (^___^) Best Blogger Tips said...

hopefully.. amin.. :)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Anon:
Aku tulis sbb itu adalah tempat benda tu berlaku dan itu vidoe yg aku tengok. Aku tgk video tu berlaku kat kelantan, takkan nk sebut kat KL. Knp xboleh sebut benda tu kat kelantan? Kau ethnocentric ke? Kelantan tu kat Malaysia kan? thinking about it before you say anything.

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Jejentik:
Tahu xpe. konon-konon "if you are still virgin at 18, you're dumb"

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Madre Amor:
Thanks ummi atas peringatan. oh ya! bunga tu ambil kat UM

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Nurul Syuhada Bt Hasri:
Kan? Bagi je kat polis, kawin terus. Tak pun hukum hudud?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Miss Zati (^___^):
Amin

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Azham Vosovic:
Thanks melawat..x in the mood

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty Best Blogger Tips said...

kesian..tgklah..kes mcm ginilah bnyk memberi persepsi negatif pada muslimah bertudung (sedih..)..nanti yg x bertudung akan kata..alah yg bertudung belum tentu baik..padahal betudung itu kan wajib..

sebarkan video sgt tak baik..psl mengaibkan orang..kita manusia x berhak nak malukan org mcm itu..dosa dia antara dia dgn allah..bnyk lg cara lain lebih baik utk kasik pengajaran..

dlm islam pun ada hukuman yg sgt berkesan utk penzina..iaitu direjam..mmg nampak mcm kejam tp agak² kalau kena hukum mcm ini ada x lg org yg berani nak buat?


BILA TETAMU TAK DIUNDANG MENGETUK PINTU

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:
Setuju dengan pendapat kak. Nnt mula la org persoalakn kewajipan bertudung

wany Best Blogger Tips said...

yang penting kena jaga diri baik. jangan terpengaruh

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

wany:
Yezza

Norhafiza Best Blogger Tips said...

mmg memalukan..sebab tu yg freehair cakap "yang bertudung pun belum tentu baik.." akibat nila setitik begini la jdnya...nauzubillah..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Norhafiza:
Yup! Setuju sangat-sangat.

gadisBunga Best Blogger Tips said...

omg....takde seluar?

rasa macam nak tampar budak tu!

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

gadisBunga:
Sabar GB...berikn dia peluang bertaubat

.:AiN iKeUchi:. Best Blogger Tips said...

benda mcam ni yang banyak jadi masyarakat kita..jadi renung2kanlah bersama2..kita melayu..dan islam..tapi sekarang..ramai orang melayu dan islam kat malaysia ni TERUTAMANYA...jadi mcam ni..sepatutnya kiter mencari solution untuk atasi masalah ni..bukan menambahkan lagi benda yang dah terjadi