Tuesday, March 8, 2011

--> Hutang Budi, Tolong Balas Balik

as-salam

Sesak nafas, sakit hati bila pertolongan kita dibalas dengan sesuatu yang tidak setimpal. Memang kita tolong orang lain kena ikhlas dan tidak mengharapkan segala balasan, tetapi secara logiknya, arghhh! korang faham sendiri la. Dah tolong dia, takkan dia tak tahu nak balas budi orang? Buat tak endah ja? Aku sangat tak faham dengan perangai manusia macam ni.

Sejujurnya, aku suka tolong orang sebab bila masalah individu tersebut dapat diringankan, aku rasa gembira. At least I have something to give rather than watch it all alone. Aku tak mengharapkan balasan duit dan harta tetapi hanya pertolongan kembali - I am now desparate. 

Mood aku sekarang memang tak senang baik. Aku terasa dengan perangai seseorang dan aku cuba lawan perasaan tu. Dah banyak kali batang hidung aku kena benda yang sama dengan orang yang sama, but by thinking that this person is someone I respect, I can't help myself to say a word. Deep of my heart, I am totally disappointed with your attitude. It was better if I'd never have th quality of being such a helpful person and I have thousand reasons for it, try me. 

Please give me the same attention like I do when you're looking for my help. Please help me when I am begging for your hands. BEGGING. 

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

12 Gossips/Comments:

NeNeKeBaYaN lUnDu Best Blogger Tips said...

i like this entry damn much... like sgt2... aku pun kna benda yg sama... now.. aku ngah lawan perasaan bencik pada org tu... sbb aku still hormatkan dy lah aku just shut up my mouth... huhuhu but... pikir sendiri lah kan... dont be selfish... think juga org lain... like300000000000x

Anonymous Best Blogger Tips said...

rizal...
hope it was not me...
i understood but be strong kay...
stay strong and be happy always....
=)

Nurul Syuhada Bt Hasri Best Blogger Tips said...

sound direct je laa senang...hehe

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

NeNeKeBaYaN lUnDu:
Oh glad to hear somebody is in the same boat. Thanks ya...

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Anon:
I dont know who u r but I dont think so...

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Nurul Syuhada Bt Hasri:
I need to think about his feeling...

nazrul ashraff Best Blogger Tips said...

huuu..siapa la agaknya tu ye..

btw..

di tag..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/jangan-pandang-camera.html

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

nazrul ashraff:
thats the secret i'll never tell..ok2

Cik Siti Rahmah Bahrom Best Blogger Tips said...

sabar ya dong.... :)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Cik Siti Rahmah Bahrom:
udah abes sabar..

Farouk Harun Best Blogger Tips said...

this is normal i guess..
pernah berharap banyak bende jugak..
and ada yg tak tercapai.. *kecewa*
as humans..it is hard not to expect anything..
stay strong and be happy! =)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Farouk Harun:
yeah sure....thanks farouk 4 dropping by