Friday, March 18, 2011

--> Hentikan Jatuhkan Orang Melayu!

as-salam

Pokok ni sangat unik. Thats why aku snapped!
Dr. Rozmey

Kenapa orang ramai Melayu yang bencikan sangat orang Melayu yang seorang ni? Apa salah dia? Kalau dia salah, kenapa tak bagi kritikan membina? Kenapa perlu congak sampai nak jatuhkan dia? Inilah salah satu sebab kenapa ramai orang Malaysia kerja di luar negara, hampir 70 000 tahu tak? Anak-anak Malaysia yang berpengetahuan tinggi macam mereka semua kerah tenaga menyumbang bakti di negara orang. Kenapa? Sebab di sini anak-anak Melayu sangatlah tak menyokong! Bayangkan jikalau mereka-mereka ini kerja di Malaysia, kepakaran yang ada? Memang terbaik. Fikir-fikirkanlah

Hikayat Merong Mahawangsa

Ada anak Melayu kita sendiri kutuk filem ini. Who are you? American? British? Too open-minded? C'mon, I love American movies as well but still Malaysian movies have their own qualities. Now you are talking about Computer-Generated Imagery (CGI). You see what the problem is? KRU is still new in this area. Don't you ever think how long America took the guts and courage to stand at its position now? Very very long period. Ada blogger yang cakap, "Gays will adore this movie". You are so narrow minded. You are loser who only know how to critic but can you role a movie like that? No you can't!. Think about it.

P/s: Oh ya! Mungkin kau lebih suka cerita-cerita yang berunsurkan Freemason? Sangat...'open-minded'! Syabas anak Melayu kita! Korang Memang 'rock'!

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

22 Gossips/Comments:

y-A-n-A Best Blogger Tips said...

melayu memang suka jatuhkan bangsa snediri.. tak boleh tengok orang lebih sikit mesti dengki.. apa jenis mentaliti lh yg diorang ada.. =.='

Cik Eliza Best Blogger Tips said...

mungkin betul kata org , melayu ini ada PHD ,

PERASAAN HASAD DENGKI,

sebab tulah tak sokong melayu nak naikkk!

Rina AVAIL a.k.a cik betty Best Blogger Tips said...

Sokong sgt entri nih..org melayu mmg suka sgt jatuhkan org melayu lain..x suka tgk org lain maju..dari dulu ada sikap hasad dengki..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

y-A-n-A:
kan? mentaliti kelas ketiga. Dr. M pernah ckp "Majukan Melayu, Kita Maju" tapi org sekarang..hurm

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Cik Eliza:
Tepat sekali, PHD yg sangat tebal

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Rina AVAIL a.k.a cik betty:
Kan? Nasib baik blogger Melayu rmai yg femes...hehe

IMANSHAH Best Blogger Tips said...

salam

dtg ke sini dari blog GB..

Dr Rozmey segelintir dari usahawan Melayu yang tak pernah takut untuk gagal

shahjiehan Best Blogger Tips said...

PHD kuat sgt... biasa la.. x bleh tgk org lain maju~

yut Best Blogger Tips said...

sokong!!!!!!!!!!!!

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

IMANSHAH:
Salam..yezza. tidak pernah takut gagal dan tidak takut ambil risiko, ciri2 usahawan berjaya

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

shahjiehan:
Sangat la kan?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

yut:
Terima Kasih

gadisBunga Best Blogger Tips said...

baca interlok dan kita akan faham kenapa melayu susah nak maju.

saya melayu tapi sifat tipikal melayu memang saya tolak dan tak setuju, biarlah org nak cakap apa pun.

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

gadisBunga:
Owhh ok2 nnt rizal cari buku tu.. xberkesempatan nak baca. Haritu ada bincang dlm kelas ttg buku yg kontroversi ni

mimi jazman_MJ Best Blogger Tips said...

saya bangga saya seorang melayu.. :)

sicomot-comel Best Blogger Tips said...

well,,very good opinion rizal..
i agree with u..
dengki dan melayu..
dua perkataan tu dan sebati rasanya dlm diri setiap org melayu..

sejak bila?entah lah...

p/s:oh, hai rizal. lme xdtg sini ^^

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

mimi jazman_MJ:
Saya pun! Angkat tangan mcm usop kak limah ehhe

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

sicomot-comel:
Thanks 4 agreeing. Oh ya, D&M...mmg pun..Jom kita sama2 hapuskn benda ni..lame xdtg? ehhe...

Madre Amor Best Blogger Tips said...

Minta laluan sikit ya anak2 semua, hehe.Komen dgn meriahnya di sini kutuk bangsa sendiri.
BERBAIK SANGKA lah SENTIASA... Bersihkanlah Diri kita dari sifat Hasad, Dengki, Khianat, Loba, Tamak, Riak & Takbur....etc

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Madre Amor:
Thanks ummi. mmg betul ckp2 ummi.

Irrina Sanusi Best Blogger Tips said...

rizal,i totally agree with u
especially psl dr rozmey tu
knp nk caci sgt?
at least dia ada guts ok nk laburkan duit buka bisnes,cr peluang bisnes,ambik risiko
org melayu lain ada?
klu dia xbjaya pun,ambik iktibar,bukan caci n jatuhkan dia

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Irrina Sanusi:
Thanks...Dah terbukti dia dah berjaya pun. People make fun of him yt he's making RM every second. ahha