Monday, March 21, 2011

--> Lelaki Yang Terlalu Sensitif; Macam Perempuan

as-salam

Penat bersukan pun dia ni boleh posing lagi...haha

Perasaan sensitif itu penting tetapi kena la berpada-pada. Selalunya perasaan sensitif ini lebih kuat dialami oleh golongan wanita. Ada juga lelaki yang sensitif tapi yang aku cuba sampaikan sekarang ialah mereka-mereka yang terlalu sensitif or the English says as over sensitive. From my point view, it is not proper at all and personally, I hate it. Guys are guys. Yeah we are human but wake up! Please, please, please, it's not our nature. 

I don't care what people say. I just hate the over sensitive guys. Rimas tahu tak? I am a sensitive type since I was born as the youngest son and I've been given sweet and nice treatments by my elder siblings. I hate people scolding at me but I know there are reasons behind it. I am not perfect - at all! I'll just ignore the feeling of hatred towards the people who make me angry and sad.

1. Sikit-sikit merajuk mengalahkan perempuan.
2. Bila dia ada masalah, nak emo je memanjang, orang tanya bukan nak jawab, bila orang tak tanya dikatanya tak ada orang nak kisahkan.
3. Introvert.
4. Sikit-sikit jealous! Pandai cakap, "No one is perfect" tapi kau? Haram nak sedar dengan apa yang dicakap!
5. Perangai & naluri perempuan yang ekstrem.

Kenapa aku cakap benda ni malam-malam buta? Sebab aku tak tahan! Dah hilang sabar! And please don't make me show my dark side.Aku sayang orang-orang sekeliling aku, tetapi kadang-kadang ada fed-up dengan sesetengah daripada mereka. Diorang tak tahu nak bergaul, they think they are socialite but they're just not! Dan tolong berhenti mengongkong kawan kita untuk berkawan dengan orang lain. Make friends by your own!

P/s: If you can't change your attitude and be a guy, just get out from my life! You're making me crazy. You freak! I just can't stand it anymore!

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

8 Gossips/Comments:

zEri sAfEerA Best Blogger Tips said...

owh. org mcm ni pandai ckp j tanpa ukur kat bdn sendiri. hurm

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

zEri sAfEerA:
Tahu senang

Miss Zati (^___^) Best Blogger Tips said...

sensitif pon ade batasnyer rite..? lau ak.. ak cpt naek angen tol bile org sensitif ats sbb yg sgt x logik n remeh giler2... mmg mkn kaki dan maki la jwbnyer.. huhu.. :)

sahromnasrudin Best Blogger Tips said...

saya rasa tak salah merajuk tapi untuk muhasabah diri dan bukannya untuk tersentap dan sebagainya

Rina AVAIL a.k.a cik betty Best Blogger Tips said...

eh..gambar sapa kat atas tu?

lelaki yg over sensitive i geli..kakak pon sensitive jugak tp tgk isu lah..kalau org kata kakak hitam ker i ok jer..tp kalau org ckp psl nape i jd surirumah i mmg over sensitive..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Miss Zati (^___^):
Tahu xpe...kdg2 sensitif over trifles je..nyampah!

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

sahromnasrudin:
Mmg xslh merajuk, tetapi jgn la merajuk pasal bnda2 kecik kan?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Rina AVAIL a.k.a cik betty:
Gambar kwn..hehe..xbrni nk tny la kalau mcm tu