Tuesday, March 29, 2011

--> iBlogger: Probitas Et Fides

as-salam

I personally love this blog because the writer likes to talk about religious stuffs, tips and so forth. You know I love reading Islamic articles and all because I am in the process of changing for the better. Thanks to Sahromnasrudin for visiting my blog and I got to say that your piece of writings are amazing!

http://www.sahromnasrudin.com/
Ada apa dengan Probitas Et Fides?

"Nama blog ini iaitu Probitas Et Fides adalah motto bekas sekolah saya. Untuk pengetahuan para blogger, saya mendapat pendidikan menengah di Sekolah Tinggi Klang antara tahun 1994 - 1998 ( kini dikenali dengan nama SMK Tinggi Klang) . Malah header kepada blog ini juga menunjukkan bangunan utama sekolah ini. Saya begitu bertuah mendapat pendidikan di sekolah yang ditubuhkan pada tahun 1928 ini lalu saya abadikan motto sekolah ini kepada nama blog saya. Makna Probitas Et Fides adalah Kesetiaan dan Kejujuran. ( sangat unik kan kerana selalunya motto sekolah adalah Ilmu Suluh Hidup, Ilmu Tangga Kejayaan dan sebagainya. Tetapi sekolah saya menekankan kepada nilai moral)"

Nota buat saudara Sahromnasrudin...

Saya harap blog anda akan sentiasa update dengan isu-isu semasa dan boleh tak saya nak minta satu entry khas yang bertajuk "Manusia akhir zaman dan konspirasi dajjal". Harap-harap saudara sudi menulis mengenainya. Looking forward to reading the post! Thanks.

P/s: So, to all bloggers, please have a visit to his blog. I am 100% sure you'll find loads of good entries that will suite your taste and preference. Oh ya, he loves writing about business as well. Go and check 'em out!

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

8 Gossips/Comments:

Irrina Sanusi Best Blogger Tips said...

sukalah ijai post pasal blogger2 ni
sbb letih dah bukak blog yg makin hari makin penuh dgn promo je

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Irrina Sanusi;
Owh sbb yg ini sedap blognya...

sahromnasrudin Best Blogger Tips said...

assalamualaikum rizal..

trime kasih..trime kasih dan trime kasih..hanya itu yang mampu saya ucapkan pada awak krn sudi review blog saya...

saya sangat menghargainya..semalam saya tak online baru hari ini dpt kesini..

saya doakan semoga awak senantiasa dirahmati Allah SWT dan dikurniakan kesihatan yang baik..

semoga ikatan ukhwah sesama blogger kan semakin erat lagi :-)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

sahromnasrudin:
Wasalam...Sama2..InsyaAllah hubgn bloggers akn erat

gadisBunga Best Blogger Tips said...

saya mmg peminat setia blog sahrom! :D

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

gadisBunga:
Sedap kan?

amry Best Blogger Tips said...

setuju dengan pendapat bro rizal.memang sangat berinformasi blog bro din tu.saya ada juga nak buat entry pasal bro din tapi tak terbuat-buat lagi ni..aduhaii..bila la nak buat.ish..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

amry:
hehe kena la buat. support beliau ok?