Sunday, January 23, 2011

--> Puisi: Dirimu Yang Cantik

salam

People are crazy about plastic surgery, botox, collagen and susuk. Why? Allah has created us with great looking and perfect parts. I can't imagine people who would do such things just to appear awesome and attractive. They may say thats a need but don't they know the afterlife is way longer than the life in this world?

Kamu patut bersyukur
Kamu dilahirkan dengan wajah yang cantik dan hidung yang mancung
Kamu dilahirkan dengan wajah yang kacak dan pipimu tidak tersorong
Oh manusia! Kenapa perlu kau mengubah? Ciptaan Allah yang tidak boleh dikalah

Kamu patut gembira
Kamu dilahirkan sempurna kaki, mata dan telinga
Bayang yang kurang bernasib baik, hanya mampu menimbus perasaan cemburu buta
Oh manusia! Kenapa perlu kau mengubah? Ciptaan Allah yang tidak boleh dikalah

Kamu kufur nikmat
Gunakan wang dijalan lahanat, mengubah kejadiaan Allah yang berpingat-pingat
Tidak peduli hukum agama, melempar ke tepi balasan neraka
Oh manusia! Kenapa perlu kau mengubah? Ciptaan Allah yang tidak boleh dikalah

Kamu akan diseksa
Ya! Meranalah kamu dipersinggahan kekal, tidakkan wajahmu sempurna dan kebal
Meranalah tubuhmu dimamah gembira api neraka yang panas menyala
Oh manusia! Kenapa perlu kau mengubah? Ciptaan Allah yang tidak boleh dikalah

So people, you think about it. Don't drag yourselves into the burning hell. Please be grateful to what you've already have. The perfect skin and the perfect life do not promise you anything when it is Qiamat.  

You're Beautiful

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

2 Gossips/Comments:

Azham Vosovic Best Blogger Tips said...

Sampai hati ko buat puisi pasal aku? mcm la aku tak tau yang blog post ni ditujukan kt aku kan? Aku x pernah buat pembedahan plastik okay, cucuk2 pun tak pernah....

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Azham Vosovic:
siapa mkn halia, dia la yang kentut...