Monday, January 10, 2011

--> Melawak, Melawak Jugak...

salam


Aku pasti kamu semua suka bergurau senda melawak gelak ketawa dengan kawan-kawan sekeliling kan? Aku pun sama. Tapi apa yang aku nak sampaikan sekarang adalah dalam kita melawak pun, jangan la terlalu over sehingga menimbulkan kemarahan dan menyinggung perasaan orang lain. Terkadang tu, mangsa lawak tu mungkin tersenyum lebar tetapi dalam hati hanya tuhan saja yang tahu...kan?

Terlajak perahu boleh berundur,
Terlajak kata badan binasa.
                                             (Karam Singh Walia, 2011)

Aku bukan nak membebel sekarang ni tetapi sekadar berkongsi. Rasanya tak salah. Aku pun bukan sempurna nak tegur itu ini tetapi at least kita kena la ada sikap positif dan peka terhadap sensitiviti.

Tomeyhhhnye dieeee

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

11 Gossips/Comments:

Madre Amor Best Blogger Tips said...

betul3, ummi TERSANGAT setuju.Nak tambah sikit lg...kalau ketawa pun sikit2 sudah lah sbb banyak ketawa blh mematikan hati.

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

thanks ummi..wah tersangat setuju...ehe

Wan Ahmad Izudean Best Blogger Tips said...

betol3..setuju! kalau time gelakkan orang tak ingat dunia..tapi time orang gelakkan kita...
panas je satu badan..

i am S!L4H.. Best Blogger Tips said...

hahaha..klaka la tmbikai tu jdik cawat..sian bdk tu..ngeeee

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Wan Ahmad Izudean:
kan? gelakkan orang sedap je, org gelakkan kite? haha..panaz satu badan...

i am S!L4H:
hehe..awk xnk komen pasal post ni? nk komen sal baby tu je? hehe

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Wan Ahmad Izudean:
hahha..kan? panas gila bila orang gelakkan kita

i am S!L4H..:
awk xnk komen sal post ni? nk komen sal tembikai je ke? ehhe

Azham Vosovic Best Blogger Tips said...

Betul tu,.. Nak berlawak biar bertempat. jgn smpai org marah kt kita kan...

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Azham:
yes..betul

Miss Zati (^___^) Best Blogger Tips said...

stju2... melawak pon ade batasnyer... :)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Miss Zati:
harus! rajin awk komen post2 saye..?thanks

Miss Zati (^___^) Best Blogger Tips said...

u're welc... :)