Wednesday, April 20, 2011

--> iTertekan Minggu Peperiksaan

as-salam

Chinese New Year 2010

Memang tertekan bila examination datang. Bukan kita je yang tekanan, mak, bapak, adik, kakak dan pensyarah pun sama. Sebab apa? Sebab risaukan kita punya keputusan la...Pensyarah mesti la takut pelajar-pelajar dia gagal atau dapat pointer rendah, jatuh standard lorgh. 

Belajar lebih meletihkan daripada bersukan kot. Kalau letih sukan tu melibatkan badan je lepas 5-10 minit hilang la tapi kalau letih otak, adoyai...Kalau rasa nak pecah tu lagi la teruk. Ini aku ada tips untuk semua pelajar-pelajar universiti yang ingin/sedang menghadapi peperiksaan.

  • Tengok sitcom lawak. Kartun pun boleh sekadar nak rehatkan minda.
  • Riadah petang-petang untuk ringankan kepala otak tu.
  • Bila baca sesuatu, kongsi la dengan kawan. So, kefahaman akan lagi mendalam
  • Jaga tidur amatlah PENTING!
  • Solat jangan lupa. Buat amal kebajikan segala. InsyaAllah balasan yang baik akan diterima.

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

11 Gossips/Comments:

eton Best Blogger Tips said...

hehehe.. dah lepas 2 paper... tinggal 1 paper lg... hehehe

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

eton:
Next week starts

gadisBunga Best Blogger Tips said...

kdg tu utk sesetengah student, bab tido mmg tak dapat nak kompromi. takleh tido!

tapi solat jgn nak excuse2 lak. tak berkat nanti.

Madre Amor Best Blogger Tips said...

Satu lg yg penting juga Ijai ialah minta maaf dengan semua yg rapat dgn kita terutama sekali mak,ayah, pensyarah, kawan2 serta memaafkan kesalahan diorang. Jangan lupa pula minta ampun dgn Allah. Istighfar bnyk2 dan berselawat keatas junjungan kita Nabi Muhammad sallAllhu'alaihiwasallam.

FH Best Blogger Tips said...

betul.. huhu makanan pun kena jaga :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty Best Blogger Tips said...

dah lepas zaman exam mengexam..moga rizal dpt result yg best!

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

gadisBunga:
Agak la..kdg2 tido tu rasa mcm xcukup je

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Madre Amor:
InysaAllah ummi. so kat cni ijai nk minx maap kat ummi tros. hehe..doakan berjaya k?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

FH:
Mestila jaga...kalo skit kan susah

Madre Amor Best Blogger Tips said...

Doa' senjata orang mukmin.InsyaAllah Ijai jadi anak yang soleh dan akan berjaya dunia dan akhirat, aamiin.

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

Madre Amor:
Thnks ummi...hehe