Thursday, December 29, 2011

--> Usop Sontorian & Keluang Man; Ingat Lagi?

as-salam
Usop oh Usop...Kau memang terbaik!
Aku rasa korang yang berumur lebih kurang (20 tahun) mesti tahu kartun-kartun Malaysia yang dua ni. Watak-watak kartun ni selalu menceriakan senja kita kan? Dulu aku selalu lengahkan waktu solat maghrib semata-mata nak tunggu kartun ni habis. Eh, dulu maghrib lambat tau, so kalau sembahyang pukul 8 tu masih panjang lagi tau...hehe. Tapis sekarang dah tak lagi, so adik-adik kat luar sana jangan ikut perangai abang Rizal okay? hehe
Keluang Man and Tiong Man...Korang selalu bagi aku ketawa...Thanks ek!
Keluang Man ye, bukan Kluang...Kluang tu daerah kat Johor sana nun. AKu suka jugak la kartun ni tapi aku suka Usop Sontorian lagi kot rasanya. Keluang man ni kira penyelamat nusa dan bangsa Malaysia la kononnya walaupun diorang tinggal di hospital mental. Grand tak? haha. Aku suka sangat slang inspektor dalam cerita ni, aku tak ingat nama dia tapi aku selalu ajuk...hehe...aku bukan racist!


They are not my childhood superheroes but I love watching their actions! 

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

12 Gossips/Comments:

matsen Best Blogger Tips said...

aku suka lg power rangers..bwahaha

Mimi Jazman Best Blogger Tips said...

sy x berpeluang nk tgk usop tu tp yg bertopeng si KELUANG MAN tu sy kenal.. hehehe.. :D

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@matsen haha bagus la tu...at least something ryte?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Mimi Jazman kenapa x berpeluang ekk?

~Nana BamBam~ Best Blogger Tips said...

yep..ingat lagi cite si usop dan si kluang man..lagu tema kluang man pon best..haha

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@~Nana BamBam~ haha agak la kan...mmg pun..dia bagai seorang pahlawan lallaa

FH Best Blogger Tips said...

da lame tk tgk usop sontorian

Mimi Jazman Best Blogger Tips said...

mungkin sbb zaman sy dh xde kot..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@FH kan..?hero zaman kecik haha

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Mimi Jazman hehe..yeke...? eh, zaman kakak sy ade lg

Azham Vsvc Best Blogger Tips said...

Usop Sontorian best...tapi saya selalu geram sebab kartun tu jalan lambat hahahaha!

Rizal Sadiman Best Blogger Tips said...

@Azham Vsvc duhh..dulu lain technologynye hehe