Saturday, June 4, 2011

--> iTips #2 - Buat Hawa Andai Mahu Menerima Adam

as-salam
Carilah lelaki yang terbaik untukmu


1. Jangan dilihat pada kereta mewahnya semata-mata..lihatlah pd aktiviti malamnya..andai liar hidupnya tika malam menjelma..fikirlah sebaiknya andai mahu menerima..kerna maksiat itu lebih mudah tatkala kelam malam sudah tiba..khuatir juga subuhnya terus leka dibuai mimpi nan indah.

2. Jangan dilihat pada pakaian berjenama semata-mata..lihatlah pada bahagian kakinya..andai mudah lututnya ditayangkan tatkala lincah dipadang bola..fikirlah sebaiknya andai masih mahu menerima..kerna aurat suami itu hanya selayaknya dilihat oleh si isteri.

3. Jangan dilihat pada tampan paras semata-mata..lihatlah pada mulutnya tatkala berbicara..andai dia mudah menghambur carutan dan sumpah seranah..fikirlah sebaiknya andai masih tegar memilihnya..khuatir pabila bersama kelak..kesalahan kecil anda akan menerima hamburan cacian yang menyeksakan.

P/s: Lelaki dan wanita hari ini tidak lagi seperti mereka yang dahulu..sebelum ini..wanita berhijab itu sesungguhnya mmg mulia zahir batinnya..tetapi hari ini..mereka yang bertudung barangkali hanya utk menyembunyikan kelemahan diri..begitulah juga sang lelaki..kadang-kala berkopiah..dari mata nampak sungguh alim..tetapi dlm hatinya..??siapa yang tahu..

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

6 Gossips/Comments:

AesyaZealous Best Blogger Tips said...

insyaAllah akn sentiasa beringat :)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@AesyaZealous Itu yang nak dgr tu hehe

ayeish nadia Best Blogger Tips said...

ada owg pnh ckp kt aq cmni.."setiap dri kita inginkan calon suami/isteri yg baik tp kita sndri ni baik ke??kalo kita nk yg baik,kita dulu yg kena jadi baik," btol x??huhu

gadisBunga Best Blogger Tips said...

peringatan yang bagus dari seorang lelaki. :)

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@ayeish nadia Correcto!

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@gadisBunga Haha waht else can I say?