Sunday, June 5, 2011

--> iCerca: Majalah Malaysia Dah Macam PLAYBOY!

as-salam
Contoh!
Aku panas betul bila tengok budak-budak sekolah baca majalah Mangga! Bukan apa, gambar perempuan dalam majalah tu boleh dikatakan semuanya seksi. Sudah la Melayu, Islam pulak tu...I'm so sorry for making this as an issue but you can see it by your own eyes. Sakitnya mata...! Cuba klik kat links di bawah ni...Adoyai...apa nak jadi dengan bangsa kita? Mana pergi budaya timur?



MasyaAllah...Ini dah boleh dikatakan kufur nikmat ni. Allah kurniakan rupa paras yang cantik, kena la hargai...Bukankah begitu wahai pembaca sekalian? Aku bukan apa, sakit mata bila aku berjalan kat kedai-kedai komik dan majalah, terpampang gambar-gambar macam ni. Kadang-kadang tu aku malu bila anak saudara aku tanya, "Acu, kenapa dia pakai seksi sangat?" Aku nak jawab apa? Budak-budak pun dah pandai nak pertikaikan...Malu la sikit!

My own opinion...

This kind of magazine should be banned years ago since it brings so many negative impacts towards the society especially kids and the the growing teenagers. Government! Please do take care of this issue seriously by saying it out loud in the parliament. Can you guys stop the dirty politic issues for a while and gather hands to clear this thing over? Do you want our teenagers to reach their puberty earlier than they're supposed to? lol. And not to be shocked, kids may take this magazine for granted as the catalyst a.k.a 'modal' in the toilet! Rough word, masturbating!

A thing to wonder: Mana janji Hab Halal Malaysia kalau majalah pun macam kureng halal je untuk tatapan umum?

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

18 Gossips/Comments:

Senorita Best Blogger Tips said...

yup! i agree with u..

especially majalah mangga tu mmg saye tak gemar coz x kire model @ artis lelaki mahupun perempuan same je seksinye. pose kat tepi kolam lah ape lah.

gadisbunga Best Blogger Tips said...

panas. pedas.

neraka!

majalah2 mcm ni sebenarnya antara penyumbang utama kepada keruntuhan moral. tapi bila ada yg skeptikal atau berkepentingan bukak mulut, mereka akan cakap 'itu terpulang kepada individu masing-masing, jgn salahkan media'.

stupid~

redzwanie redzmann Best Blogger Tips said...

semua nak tnjuk body maaaa..
kate hot...hahahahha

Amalina Sulaiman Best Blogger Tips said...

diorg pown nak tnjuk yg diorg pon sexy gak..m'sia ne de playboy....haha..geli oh aku tgok...

Wany Best Blogger Tips said...

betul la rizal.. kalau awak perasan la kn,mjalah 2 setiap keluaran mesti ada gmbar artis berbikini dan di kolam renang.. ms saya 'muda2' dulu minat la kn.sekarang ni rasa mc hampeh je la plak. bazir duitje la beli..

ini cik ita Best Blogger Tips said...

x mengembangkan minda tul lh!!

ASyraff Ryu Best Blogger Tips said...

biasa la tu,,kalau yoga,poco2 n bir halal kecoh satu negara,tp bab maksiat, artis seksi, dan buang anak seperti dihalalkan...Mufti pun sume terdia,...kiamat semakin hampir pada hakikatnya

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Senorita Betul2..dr zaman new boyz dulu lg..hik2

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@gadisbunga Itu mmg jawapan standard...ada jugak tu, jawabnya mcm ni, "xseksi la..biasa2 je ni"

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@redzwanie redzmann haha..HOt ke HOTAK? haha

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Amalina Sulaiman Nasib bek geli..jgn teransang sudeh la

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Wany Membazir sgt kan? hisap rokok pun blom rasa membazir mcm ni haha

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@ini cik ita Thats y menda lain yg kembang..lama sgt dlm kolam renang tuh

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@ASyraff Ryu Itulakan...nak cover 1 isu, isu lain yg timbul, haihh...

Farouk Harun Best Blogger Tips said...

is this cover mangga yg latest? unbelievable..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Farouk Harun Ini lama punya

FH Best Blogger Tips said...

terok terok..

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@FH Sangat terok!