Monday, December 31, 2012

--> iMakan Besar @ Restoran Murni Bukit Jalil

as-salam

Last week was the study week for all universities in Malaysia so my friends and I (housemates) decided to enjoy the week without books. So, it wasn't study week for us ha? We wanted to get everything out of the mind on that night and get everything into the mind the next day. Creative enough? Of course!

All of you know that I love to go to Murni Restaurant, basically I love eating hehe. I went to SS2 Murni and Murni Kelana Jaya. Feel free to read these previous entries.
iGossip by Rizal Sadiman
Welcome...abang thai kita tunjuk menu hehe.
iGossip by Rizal Sadiman
The drinks: Pink Panther, Don't Worry (nama tak nak kalah) and I Kiss You (lagi tak boleh blah kan?). I didn't take photos of common drinks like Milo, Teh Tarik and stuffs LOL 

Lets further with the main dishes of the night.
iGossip by Rizal Sadiman
 Nasi Goreng Kam Heong Chicken
iGossip by Rizal
Spaghetti Carbonara
iGossip by Rizal
 Mee Raja Chicken Chop
iGossip by Rizal
Nasi Goreng Ayam Pandan
iGossip by Rizal Sadiman
Side dishes; Supper Set and Lou Shu Fan (ekor tikus) hehe. But this one isn't literally the rat tail. See how unique Malaysian foods can be. PROUD!
iGossip by Rizal Sadiman
Abang-abang hensem sedang menikmati makana di Restoran Murni Bukit Jalil. Ada yang bekenan? Takdo masaloh sek-sek kito. Bulih sokmo haha
iGossip by Rizal Sadiman
Add caption
Ehem! Don't you know that we have to pay for everything we ate? Haihhh..This was the saddening part where the cash flew out of your fat wallet. Eh!

Where is Restoran Murni Bukit Jalil? At Bukit Jalil of course haha..check this foursquare map.

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Thursday, December 27, 2012

--> iSihat: Kesan Zikir Terhadap Otak

as-salam

iGossip by Rizal

Kesan Zikir Terhadap Otak Manusia | Otak hanyalah aktiviti-aktiviti bio-elektrik yang melibatkan sekumpulan saraf yang dipertanggungjawabkan untuk melakukan tugas-tugas tertentu bagi membolehkan ia berfungsi dengan sempurna. 

Setiap hari 14 juta saraf yang membentuk otak ini berinteraksi dengan 16 juta saraf tubuh yang lain.Semua aktiviti yang kita lakukan dan kefahaman atau ilmu yang kita peroleh adalah natijah daripada aliran interaksi bio-elektrik yang tidak terbatas.

Oleh itu, apabila seorang itu berzikir dengan mengulangi kalimah-kalimah Allah, seperti Subhanallah, beberapa kawasan otak yang terlibat menjadi aktif. Ini menyebabkan berlakunya satu aliran bio-elektrik di kawasan-kawasan saraf otak tersebut.

Apabila zikir disebut berulang-ulang kali, aktiviti saraf ini menjadi bertambah aktif dan turut menambah tenaga bio-elektrik. Lama-kelamaan kumpulan saraf yang sangat aktif ini mempengaruhi kumpulan saraf yang lain untuk turut sama aktif. Dengan itu, otak menjadi aktif secara keseluruhan. Otak mula memahami perkara baru, melihat dari sudut perspektif berbeza dan semakin kreatif dan kritis, sedang sebelum berzikir otak tidak begini.

Otak yang segar dan cergas secara tidak langsung mempengaruhi hati untuk melakukan kebaikan dan menerima kebenaran. Hasil kajian makmal yang dilakukan terhadap subjek ini dimuatkan dalam majalah Scientific American, keluaran Disember 1993.

Satu kajian yang dilakukan di Universiti Washington dan ujian ini dilakukan melalui ujian imbasan PET yang mengukur kadar aktiviti otak manusia secara tidak sedar. Dalam kajian ini, sukarelawan diberikan satu senarai perkataan benda. Mereka dikehendaki membaca setiap perkataan tersebut satu persatu dan mengaitkan perkataan-perkataan dengan kata kerja yang berkaitan. Apabila sukarelawan melakukan tugas mereka, beberapa bahagian berbeza otak mempamerkan peningkatan aktiviti saraf, termasuk di bahagian depan otak dan korteks.

Menariknya, apabila sukarelawan ini mengulangi senarai perkataan yang sama berulang-ulang kali, aktiviti saraf otak merebak pada kawasan lain dan mengaktifkan kawasan saraf lain. Apabila senarai perkataan baru diberikan kepada mereka, aktiviti saraf kembali meningkat di kawasan pertama.

Ini sekali gus membuktikan secara saintifik bahawa perkataan yang diulang-ulang seperti perbuatan berzikir, terbukti meningkatkan kecergasan otak dan menambah kemampuannya. Oleh itu, saudara-saudaraku se-Islam, ketika saintis Barat menemui mukjizat ini, kita umat terpilih ini telah lama mengamalkannya dan menerima manfaatnya. Malang bagi mereka yang masih memandang ringan kepentingan berzikir dan mengabaikannya.


Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Wednesday, December 26, 2012

--> iMusic: Take Me Home by One Direction & Red by Taylor Swift

as-salam

Have you bought these two albums? They're amazingly awesome. I love both albums and most of the songs are great and catchy. Keep on reading to know what these albums are all about.
iGossip by Rizal Sadiman
Take Me Home is the second studio album by English-Irish boy band One Direction, released globally in November 2012 by Syco Records and Columbia Records (Sony Music Entertainment). After extensive promotional appearances and touring in North America and Oceania in support of their debut album, One Direction began recording the album in May 2012.

The album received generally favourable reviews from contemporary music critics. While some commended the album's composition as catchy, infectious and carefree, others felt that the album is a rushed product that lacks cohesion. The album became a major commercial success. Take Me Home topped the charts in more than thirty-five countries including AustraliaCanadaUnited Kingdom, and the United States, sold over one million copies worldwide in its first week of release, and received platinum certifications in several countries.

The lead single, "Live While We're Young", released on 28 September 2012, peaked inside the top ten in almost every country it charted and recorded the highest one-week opening sales figure for a song by a non-US artist. Its second single, "Little Things", released on 11 November 2012, became the group's second number-one hit in the United Kingdom. 

iGossip by Rizal Sadiman
Red is the fourth studio album by American singer-songwriter Taylor Swift. It was released on October 22, 2012 through Big Machine Records, as the follow-up to her commercially successful 2010 album Speak Now.[10] It was announced through Swift's live webchat on August 13, 2012, in which she revealed the album title, album cover, as well as answered fan questions. Four promotional singles were released in the month leading up to the album release, three of which debuted inside the top ten of the U.S. Billboard Hot 100

The album's lead single, "We Are Never Ever Getting Back Together" was a worldwide commercial success, topping the iTunes charts all over the world and sold 623,000 copies in the first week, becoming Swift's first ever Billboard Hot 100 chart-topper after vaulting from 72 to number one and stayed atop for three weeks. The second single, "Begin Again" was released in October 1. "I Knew You Were Trouble" was released as the third official single (promoted, like "Begin Again," from promotional single status) on November 27.

Red has also spawned three other promotional singles, all of them reached top 15 on the Billboard Hot 100 chart. Red has been mostly acclaimed by music critics, who praised Swift's versatility as a musician and enjoyed her experiments with new music genres. Red sold 1,208,000 copies in its first week in the U.S, debuting at number one on the Billboard 200 chart, the second highest debut for a female artist, behind only Oops!... I Did It Again by Britney Spears.[11] Red is also Swift's first chart-topper in the U.K., and also topped the album charts in Australia, Canada, Ireland and New Zealand. 

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

--> iBlogger: Pojiegraphy, Amazing Photographer

as-salam
iGossip by Rizal Sadiman

Pojie describes himself as "A blogger named Mohd Shahril Fawzy Suhaili. Usually people called him as Pojie, or maybe Shahril. Came from the Land below of the Wind, Kota KinabaluSabah and Currently studying at UiTM, Alor Gajah Malacca in course of Art & Design (Photography & Creative Imaging). Started blogging on 19th August 2008. He's one of the bloggers who wrote about himself for the most of the times."

Interests
Blogging | Photography | Modelling
iGossip by Rizal Sadiman
In Yezz magazine, April 2011. How cool is that?
iGossip by Rizal Sadiman
I love this kind of art...is it a street-art or what? I'm not an expert at all...hehe
iGossip by Rizal Sadiman
Like a diamond in the sky...okay tak ada kena mengena pun dengan lagu Rihanna...
iGossip by Rizal Sadiman
Magazine
iGossip by Rizal Sadiman
Do you agree if I say that she looks like Mad-Hatter in Alice in Wonderland? 
iGossip by Rizal Sadiman
Even this looks amazing!

There are so many other work of arts in his blog and Facebook page. You can also contact him to book photoshoot session with this amazing young photographer. Can you believe that he is only 20? He has a long way to go and all I can see is a bright one ahead of him. All the best Pojie. InsyaAllah.

Facebook Page: Pojiegraphy's Blog
Twitter: @Pojiegraphy
Email: sha4zy_92sf@yahoo.com

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Tuesday, December 25, 2012

--> iWorld: Dar al-Hajar, Istana Batu di Yaman

as-salam

Dar al-Hajar atau Istana Batu terletak di ibu negara Yaman, Sana’a. Ia yang juga dipanggil sebagai Istana Batu Imam adalah mercu tanda negara Yaman dan sering dijadikan gambar untuk menghiasi poskad ataupun majalah. Apa yang menaikkan lagi tarikan istana ini adalah ia merupakan satu contoh terbaik senibina Yaman yang menunjukkan istana tersebut seperti kelihatan seperti tumbuh daripada batu. Rujuk di sini.
iGossip by Rizal Sadiman
The rock palace on the rock itself...How amazing!
iGossip by Rizal
Five storey building with many rooms. Imagine you live alone here. Ooooo..it would be so scary!
iGossip by Rizal
Priceless beauty!
iGossip by Rizal Sadiman
From above, you see this amazing view!
For more information on this amazing architecture, kindly visit these links;

Link 1: thechive.com
Link 2: Wikipedia (Arabic version)
Link 3: amusingplanet.com

Hope you get it...till then, that is how 

iGossip

Monday, December 24, 2012

--> iSihat: Premium Beautiful & Biozone Food Purifier

as-salam

Sekarang pelbagai produk kesihatan terjual di pasaran. Banyak yang bagus dan antara yang paling bagus ada di bawah ini! Nak tahu? 
Premium Beautiful

What is Premium Beautiful? Untuk menjawab soalan anda mengenai produk bertaraf Superbrand ni, sila klik pada mana-mana perkataan Premium Beautiful. Pelbagai kebaikan yang boleh diperolehi daripada produk ni. Percayalahhhh! Produk ini juga mendapat penfiktirafan dari ACA (American Chiropractic Asssociation). Maksudnya, corset ni memanng terbukti elok untuk kesihatan. Ia membantu memberi sokongan kepada mereka yang mengalami sakit tulang belakang dan penyakit-penyakit yang berkaitan dengannya seperti slip disk. Sekaligus pemakai akan dibantu untuk mendapatkan postur badan yang lebih baik

Biozone Food Purifier

Biozone Food Purifier ni memang jelas merupakan satu produk yang bagus untuk memastikan makanan seharian yang anda makan adalah bersih dan sihat. Sayur-sayur yang kita beli di pasar memang la nampak bersih tetapi tahukah  anda bahawa berapa banyak digunakan ke atas sayur-sayur tersebut? Takut tak? Kalau takut, jom jengah produk Biozone Food Purfier. Oh ya, yang paling penting, walaupun kita guna Biozone Food Purifier ni untuk bersihkan sayur kita, kualiti dan kesegaran sayur tetap terjaga tau. Apa tunggu lagi?
Premium Beautiful & Biozone Food Purifier
Premium Beautiful & Biozone Food Purifier
Apa tunggu lagi? Nak sihat kan? Jom hubungi mereka berdua!

Farouk Harun
Tel: 016-8601310
Email: farouk.harun@gmail.com

Ashraf Zain
Tel: 019-2994595
Email: acabzain@gmail.com

Apa kata mereka?

"Ok so basically...We're doing business under green leaders group (GLG) We are doing business on health products. It's a very profiting business especially under GLG ni. So if anyone interested to know or buy our products, you can visit our blogs. Also, if anyone who wants to know about the business and those interested to generate side income, you can also visit our blogs and contact us straight away. Because it is really a good business.. No scam.. No lies.. Pure business..Online business.. Through social media network.."

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Thursday, December 20, 2012

--> iProfile: Izuan Ibrahim; Badminton Coach in Japan!

as-salam

MALAYSIA BOLEH!

I didn't get the chance to know him better when he was in Malaysia but I did play a couple of games in my campus when he was still around. I knew him from a senior of mine, Faiz Fahmi and the first time I saw him playing badminton, I was stunned! He is so amazing and skillful indeed. He was once a teacher in SK Seksyen 1 Bandar Kinrara and currently settling in Matsuyama, Ehime, Japan. He is now working as the Junior Coach at Nihong Badminton Association.

Abe We (Izuan) emailed me some photos of his startling journey in Japan that I would like to share with you guys. Izuan Ibrahim writes blog as well (http://izuanibrahim84.blogspot.com/) but I guess the account is no longer active. However, you can still find photos of the tournaments he's been and a lot more.

iGossip by Rizal Sadiman
So, which one is Izuan Ibrahim? hehe...
iGossip by Rizal Sadiman
Give me the foods behind you! haha
iGossip by Rizal Sadiman
Habislah korang kena bebel haha...
iGossip by Rizal Sadiman
The time for us Malaysian and Japanese to be proud...!

And this is the video of him coaching Ehime Team which has been broadcast in national television of Japan. He used Bahasa Malaysia and how cool is that?


Who says Malaysians cannot mark a history in the eyes of the world? This man proves it! And in fact, there are so many other Malaysians who have managed to shine gracefully career-wise. He managed to take his steps up to a certain level which should be followed by all of us Malaysians. Grab any chance that walks right in front of you and see for new challenges from time to time. Remember that life only starts when you step out of your comfort zone.

"To the degree we're not living our dreams, our comfort zone has more control of us than we have over ourselves." - Peter McWilliams.

Hope you get it...till then, that is how

iGossip