Wednesday, February 8, 2012

--> iWas: Zaman Pengawas Sekolah

as-salam

Kalau korang tengok aku, mesti tak percaya yang dulu aku ni pernah jadi ketua pengawas. Yelahh, aku dah la tak tinggi, tak bijak, harap muka handsome je. Haishhh! Susah betul! haha. Adoi, mati la aku lepas ni kena bahan, kena hina, kena kutuk dengan kawan-kawan aku. Mana taknya, angkat bakul epal angkat sendiri. Sebab apa bakul epal? Kau ingat kau nenek sihir yang nak bunuh Snow White tu ke? Kahkah.
Tahun 2008 weyh! Sekarang dah 2012! Kau mampu baru sekarang nak haplod gambar ni kat belog? haha. Mati la aku kalau kawan-kawan aku baca ayat macam ni. Habis ditomah aku sampai ke mati. haha
Nama dia Hanis. Penonolong Ketua Pengawas. Siapa ketua pengawas? Aku la! Haha. Aku ada dua orang penolong. Memang terbaik kan? I wasn't demand but there I was, had two assistants. They helped me a lot in so many ways and in various occasions including during prefects' camp.

Eh? Kenapa tak pakai songkok pulak budak ni bila kat luar sekolah? Aku pakai songkok ada banyak sebab. Pertama, sebab aku suka, nampak macam smart je tapi malangnya aku tak boleh pakai lama-lama sebab migrain. Songkok hitam kan serap haba, tak dapat la nak pakai lama-lama, koma nanti! haha. Kedua, dulu aku kelas Arab, dan ada kursus khas Kelas Tarranum Al-Quran atau Kelas Kemahiran Al-Quran. kena la pakai. Tapi, dalam kelas kalau panas berkuap aku bukak jugak.
We were very naive and "peace" was the only thing we got back then. Now? haha. Korang jangan nak cerca sangat eh, korang pun kemaruk jugak dengan lambang "peace" tu dulu-dulu kan? Kejam sangat mulut cakap aku itu ini haha.

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

10 Gossips/Comments:

IZZUL FAIZ A.M Best Blogger Tips said...

amboi... hehee... :)))

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@IZZUL FAIZ A.M Apa amboi?! hahha

^^Nur Izat^^ Best Blogger Tips said...

fuyooo! ketua pengawas rupanya! mesti hot stuff! adik2 junior mesti ramai minat! ahahaha.. =D

Azham Vosovic Best Blogger Tips said...

Dulu pengawas...sekarang Ratu Fonen hahahaha

Orked Cleopatra Best Blogger Tips said...

hahaha....untung laa jadik pengawas...btw dulu ramai org x suke pengawas...hehehe

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@^^Nur Izat^^ Bukak adik junior je minat haha..cikgu2 skali haha

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Azham Vosovic Wahh kat cni pun kau kejar aku eh?

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Orked Cleopatra haha siapa yg xsuka pgwas tu? bagitau sket! skolah ijai grand tau semua pgwsa disukai haha

Mimi Jazman Best Blogger Tips said...

sekolah mana dulu??

.:rizaL:. Best Blogger Tips said...

@Mimi Jazman SMK Sri Kurau Bagan Serai