Saturday, December 28, 2013

--> Dogs, Dogs Everywhere! #dogsgasm

as-salam

It was during Dogathon in UPM. A few months back but I never got the chance to post it here. Been so busy this year. I don't even have time for myself. Anyway, I love dogs especially Siberian Husky breed. It is so so fierce looking but cute of course. For me, Siberian Huskies are like rockstars who sings Mariah Carey's My All. Kill me.
 Look at those eyes and tongues...aren't they cute? Of course!
The first dog seems to like her sexy owner. The second one was wooing hot 'chicks' while the third pie was actually begging for the owner to releaser her so that she can be with the hot dawggs out there.
 The two pictures up there give me dogasm. Siberian Huskies, come to papa please!!!
 Is that a lion? Yes. Kodomolion.
This bad bog is a swagger! #swagdog #swag #swagger

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Thursday, December 26, 2013

--> Motif Beli Buku Tapi Tak Baca?

as-salam
The Fault In Our Stars by John Green. Amazing book! Just Amazing!
Aku suka pergi MPH, Borders bla bla bla belek-belek buku, cium bau buku, lepas tu letak balik kat rak sebab mahal sangat. Tapi kadang-kadang aku terfikir jugak la kan, kempen amalan membaca dah banyak dijalankan. NILAM la, apa la. Dulu ada lagu, Membaca Gaya Wawasan. Siapa ingat lagi? Tapi, kenapa harga buku tak diturunkan? Aku tengok harga buku kat kedai kadang-kadang takut jugak. Boleh buat makan seminggu kot. Buku kat atas tu harganya RM36...tapi memang berbaloi la.

Beralih kepada topik utama, apakah motif anda beli buku yang banyak tapi tidak dibaca? Itukan membazir namanya. Baru-baru ni ada Big Bad Wolf, banyak la aku tengok orang berpusu-pusu bawak luggage bagai kehulu kehilir bertempuh bahu mencari buku. Yelah...murah kot. Tapi malangnya semua buku lama. Dah lari topik lagi. Jap, kenapa korang beli buku tapi tak baca? AKu ada beberapa teori di sini;

1. Nak feeling bookworm katanya.
2. Banyak sangat duit.
3. Ko pehal Rizal? Punya suka aku la.

So korang kategori yang mana?

For me, I always buy books that I will surely because it is a waste to keep them on the shelf as accessories. Books are not part of home decoration...aren't they?

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Wednesday, December 25, 2013

--> Yaser Almajed's Digital Art & Photography. AMAZING!

as-salam

The photos you are about to witness are not belong to me. They're belong to Yaser Almajed. Now behold!

Amazing ha? Click the link below to see more of his fine artwork. Simply beautiful. Creativity overload. Congratulations Yaser Almajed. You have made my day!


Hope you get it...till then, that is how

iGossip

--> Ada Apa Dalam Perut Aku?

as-salam

Entry kali ini akan sedikit annoying atlas dua sebab. Pertama, mixed language. Kedua, korang akan rasa lapar. Tapi ada aku kisah? hehe. Gambar-gambar dalam ni semua repost balik dari instagram aku so kurang sikit kualiti. Sorry boh.

1. Mac and Cheese. Ni isteri cikgu Zamri masak waktu aku kat MRSM Jeli hari tu buat internship kat sana demi lovato menimba pengalaman.
2. Scones. Sedap sangat. Aku beli benda alah ni kat Riche Montana, bakery Korean kat South City. Sebab apa scones? Sebab aku terliur tengok Nicki Minaj makan dalam Chatty Man interview.
3. Tak tahu nama apa tapi memang mengimbau kenangan lah. Azham kasi, Farah belikan kat Labis. Kawasan bandar macam ni mana la nak dapat lagi kan...?
4. Kerabu Mangga at Johnny's. Terlalu sedap. Memang suka. Tak kisah bab harga, aku sanggup makan dua besen. Sedap sehingga menjilat ibu jari kaki.
5. Sushi King. Tiap-tiap kali habit practice theatre je, mula la kami kelaparan macam tak makan tujuh purnama. Group members aku pun memang jenis pelahap jugak. 
6. Cendol depan UNITEN. Sedap baq hang. Penang mari. Dah la murah, sedap nak mampoihhh. Ni special, RM2 rasanya. Lepas balik main badminton, aku dengan member lain terus shoot datang sini.
7. Seoul Garden. Korea la sangat kau Rizal. Yang ini dekat The Mines. Sebab lama sangat tak ziarah tempat ni, tak tahu pulak dah ada Sushi. Kat mana Koreanya kedai ni bila ada Sushi?
8. Roti Prata apa entah nama penuhnya. Kurang delicious katanya. Dekat Murni Bukit Jalil. Kalau cawangan SS2 mungkin lebih enak.
9. KitKat. Lecturer uni kau ada kasi KitKat waktu kelas? Lepas tu senyum sambil suruh makan. Takde kan? UPM je ade. Thanks Dr. Noreen. Sayang Dr. sampai mati.
10. Steamboat D'Klasik. Sedap weyh...kuah dia boleh buat datuk nenek terangkat dari hujung beranda. Siap ada telur burung puyuh. Semua ni RM6 ja. Berbaloi-baloi.
Hope you get it...till then, that is how

iGossip.

Monday, December 23, 2013

--> Little Did He Know It Would Be Just Now

as-salam

Big Bro, Sultan Mahmud.

Deep inside,
Only he knows, only He knows,
The feelings in the bottle,
Waiting for the perfect time to be unleashed,
Little did he know it would be just now.

Memories,
Experiences,
Everything else,
In the stream call tears,
Clogged for so long,
Never once was fixed,
Never once was tendered,
Never once was pampered,
Little did he know it would be just now.

Hope you get it...till then, that is how

iGossip

Sunday, December 22, 2013

--> Previously on...Rizal

as-salam

This semester is super hectic. I didn't have the chance to update my blog regularly like i used to. It feels like i don't have any attachment with it anymore. Here are some of the details that you might have missed.

1. Internship at MRSM Jeli, Kelantan for two months with Aiman. It was awesome. The videos above;
Daulat Merdeka: We won 4th place during the convention.
Guru Merdeka: I won't consolation prize. RM 1K.


2. IntegriTEACHER video. We won 2nd place and a big hamper of course. Thanks IPBA.


3. TESL Welcoming party for our TESL babies. Thanks for all the laughters. We had fun making it.


4. Amyra's Engagement with Fendi. Congratulations. 

5. Theater Major Performance - The Family Secret at Panggung Percubaan, UPM.


#Poster of RedinBerg Production. Me as Haikal
#I made this poster and I like it. Special for LegoSpeare Production
#Compilation of the 3 days marathon. 9 performances altogether.

Hope you get it...till then, that is how

iGossip